Zwijndrecht | straatinfo

overige politie meldingen

Aanhouding na vuurwapenincident

overige

Zwijndrecht - Bij een schietincident bij een woning aan de Van Eedenstraat hield de politie zondag 27 maart een 45-jarige man aan. Niemand raakte bij het incident gewond.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident nabij de bewuste woning. Ter plaatse bleek dat de 45-jarige Zwijndrechter vermoedelijk met een wapen op de woning had geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. De man ging er daarna vandoor op zijn bromfiets, maar kon door agenten die inmiddels ter plaatse waren worden ingerekend. Hij bleek nog in het bezit van een vuurwapen met munitie. De 35-jarige bewoner deed aangifte. Aangever en verdachten zijn bekenden van elkaar. Het conflict ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Het aantal slachtoffers door vuurwapengeweld groeit. Ook gebruiken criminelen vaak wapens bij overvallen, straatroven en bedreigingen. Mensen voelen zich hierdoor onveilig. Meerdere gebieden in Rotterdam zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied waar preventief gefouilleerd mag worden. Dit draagt bij aan het verkleinen van wapenbezit en -gebruik. Bijna dagelijks worden er in de eenheid (automatische) vuurwapens in beslag genomen. Politie en OM werken nauw samen om vuurwapenbezit terug te dringen en meldingen van illegaal wapenbezit worden direct opgevolgd. Dit leidde de afgelopen maanden tot vele aanhoudingen en inbeslagnames van (automatische) vuurwapens.

Soortgelijke berichten

Aanhouding inbreker
Heiloo

Aanhouding straatrover
Hoofddorp

Aanhouding na mishandeling
Assen

Aanhouding na belediging
Haarlem

Aanhouding na straatroof
Haarlem

Aanhouding na aantreffen balletjespistolen
Emmen

Aanhouding na mishandeling
Zaandam

Aanhouding wegens bezit harddrugs
Weiteveen

Aanhouding na mishandeling
Hilversum

Aanhouding voor plofkraak
Huizen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio